maanantai 10. lokakuuta 2011

Kiirettä pukkaa!

                                             Bobin kanssa syksyn viimeisiä auringon säteitä paistatellaan


Talvi se on tulossa tännekkin. Täällä oli jo yksi pakkasyö! Hyytäviä aamuja, kun viiden/kuuden aikaan menee töihin. Päivällä saattaa vielä aurinko kovastikkin paistella, mutta silti nyt huomaa, että lämmin ei enää ole.

Oli aika kiireinen viikko. Varsat alkoivat reenata kolme kertaa viikkoon, ja mullakin on ne kaksi 2-vuotiasta, joten ne menee sitten aina ma-ke-pe tai ti-to-la. Yleensä keskiviikko oli sellainen päivä, ettei ollut ajettavia niin sai kunnolla keskittyä tallihommiin ja hevosten puunaukseen. Lisäksi keskiviikkona oltiin Eccon kanssa Solvallassa raveissa. Se ei ollut mitenkään erityisen hyvä. Tai no, menihän se uuden ennätyksen, mutta jomppekin sanoi, että tuntui muka olevan niin vielä voimissaan, mutta sitten kun käänsi ulos niin sammui siihen.

Torstaina pappa kom till Sverige! :) Hain sen illalla Tumbasta juna-asemalta ja käytiin vielä myöhällä tutustumassa hevosiin. Tämän vierailun tarkoituksena oli siis löytää minulle uusi auto, ja niinhän me löydettiinkin, Volvo V50 hopean värinen aivan kuin uusi! Ja ihan sopivaan aikaan löytyikin, kun iskän vielä etsiessä autoja, vanha autoni hajosi (kytkinvaijeri meni poikki) jouduttiin ottamaan vuokra-auto muutamaksi päiväksi ja siellä se korjaamolla seisoo siis vieläkin tämä entiseni...Että hoxhox myytävänä on, 1200€ lähtee ;D

Viikonlopun aikana tuli shoppailtua muutenkin, uusi matto ja verhot. ja imuri!

Tänään oli aikamoinen päivä töissä! Pystyin antamaan lounaat hevosille vasta kolmelta!!! vaikka yleensä ne annetaan puolenpäivän aikoihin.. Tästä johtuen en voinut antaa iltaruokia aivan ajallaan, vaan kävin siinä välissä grangårdenissa ja tulin vasta sen jälkeen iltaruokkimaan.

Vaihdoin kaneille uuden kuivikkeen häkkiin, ja luulen että tämä on hyvä! Eräänlaista pellettiä. Voidaan käyttää myös kissoilla, mutta myös kaneille tämä on tarkoitettu. Puru oli niin ällöttävää, jos piti häkkiä auki, niin koko huone oli ihan puruissa. Nämä pelletit ei tartu kaneihin niin pahasti, niin huone pysyy paljon siistimpänä. Oli siinä vaan vähän lapsosilla ihmettelemistä kun menivät vanhaan tuttuun ja turvalliseen häkkiin missä tuoksuikin aivan eriltä ja tuntui ja näytti! Nyt ollaan harjoiteltu syömään porkkanaa, ja ne kyllä maistuu tytöille! Näkkäri on myös mieliruokaa. Nämä on kyllä aikamoisia syömäreitä nämä tytöt, jouduin ottamaan pelletinkin vähäksi aikaa kokonaan pois, koska Saagalla meni maha sekaisin. Ne söi niin paljon sitä pellettiä. Saattoivat vetästä kaksikin kuppia päivässä.. Kuitenkin ohjeistus on, että tämän ikäiset sais syödä niin paljon kun napa vetää. Mutta ehkä kuitenkin liika on liikaa! Joten tästälähtien vain yksi kuppi päivässä..Ja nyt olen lopettamassa pellettimixin syöttöä, ostin nyt säkin ihan pelkkää pellettiä, ja pikkuhiljaa totutus siihen. Minun mielestä se mix ei ole terveellistä, vaikka sitähän ne paljon mieluummin söisi..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti