maanantai 19. syyskuuta 2011

Tervehdys täältä 3000 km päästä kotoa!

Ajattelin ehkä ruveta kirjoittamaan blogia? Ihan ensisijaisesti tein tunnukset, että pystyisin kommentoimaan kavereiden blogeja, mutta sitten ajatus oman blogin kirjoittamisesta heräsi ja voisin ehkä yrittää...Mitään en kyllä voi luvata, että tästä mitään tulee, mutta aina voi yrittää!

Nyt on pari kuukautta vierähtänyt täällä uudessa maassa, uudessa työpaikassa, uudessa kodissa ja paljon on ehtinyt tapahtua! Paljon uusia ihania ystäviä, ammatti juuri sitä mitä elämältään haluaa.. Tämä on ollut todella iso elämänmuutos, sillä "entiseen elämään" ei juurikaan enää ole yhteyttä muutoin kuin puhelimitse ja netin kautta. Ihan eniten on ikävä kavereiden ja perheen lisäksi omia eläimiä (erityisesti hevostani), jotka jouduin jättämään Suomeen. Kyllähän se tietysti lohduttaa, että joskus on mahdollista käydä lomilla, mutta siltikin pitkiä aikoja erossa joutuu viettämään. Enkä ikinä elämässäni ole edes näin pitkää aikaa ollut erosta hevosestani! no.. kaikkeen tottuu..

No sitten vähän elämästäni täällä.. Asun yhden ruotsalaistytön kanssa yhteisessä kämpässä. Tämä on ihan mukava, tilaa riittää, mutta ehkä joskus sitten olisi kiva muuttaa ihan omaan kämppään, missä sais kokonaan oman rauhan.. mutta ainakin tämä on lähellä tallia, helppo kulkea siis töihin ja käydä päivällä lounaan syömässä kotona! Tällä hetkellä mulla on viisi "omaa" hevosta. Questionable tuli mulle ihan ekana. 2-vuotias tamma Express It:stä. Sen omistaja on sellainen vanha mies Anders, joka lähes päivittäin ajelee täällä apuna hevosia.. Anders on kovin innoissaan uudesta hevosestaan ja tahtookin hyvin usein ajaa, vaikka minä yritän sanoa että varsan pitäisi myös joskus saada levätä ..:D Seuraavaksi saapui sitten Ecco Lane, 3-vuotias tamma, joka on nyt juossut pari starttia, huomenna tulee kolmas tauluun. Ecco joutui alussa asumaan ulkona, koska mulla oli vaan yks karsina, jossa tuo napero asusteli. Aika pian sitten saapui jo kolmas hevonen Suomesta, 3-vuotias ori Liberty Federal, jonka jouduin myös laittamaan ulkoruokintaan. Onneksi sitten muutaman viikon jälkeen sain tallipaikan, ja sitten mulle tulikin jo neljäs hevonen, kun Bob Hope palasi Suomen sairaslomaltaan tänne, sain sitten kaikki hevoset talliin ja elämä helpottui huomattavasti :) Ja tällä hetkellä siis viisi hevosta, kun vielä yksi 2-vuotias tamma saapui muutama päivä sitten. Nimeä en tiedä vielä, kun passi lähetetään vasta perästä. Nyt oon onneksi saanut jo yhdet valjaat! ja muutamat päävehkeet ja starttivehkeet niin on vähän helpompaa ettei ihan kaikkea joudu kokoajan lainaileen muilta! mutta kottikärryt, talikko, kärryt yms puuttuu kyllä vielä että se on aina päivän jännä tehtävä etsiä kaikki tarvikkeet että oot ajallaan oikeissa ryhmissä ajamassa hiittiä! mutta kyllä se tästä pikkuhiljaa hyvä tulee ;)

Ois kyllä hullunpaljon kaikkea muutakin mitä vois kertoo, mutta ehkä on parempi lopettaa tällä kertaa nyt tähän, sillä huomenna on tiedossa pitkä päivä, illalla lähden Eccon kanssa raveihin Örebrohon ja sitten keskiviikkona on "vallapäivä" eli yleensä aina keskiviikkoisin lähtee iso porukka solvallaan, joko hiitille tai sitten hevoset starttaa tosi usein siellä. Mulla on nyt Bobi hiitillä siellä....

Joten jospa se tästä lähtisi tämä mun blogi käyntiin!

4 kommenttia:

  1. Moikka!
    Ois tosi kivaa, jos alat kirjotteleen tänne useamminkin :) oon miettinykki välillä kuinka sulla sielä sujuu, kun FB ei kerro kaikkea ;D

    Ootko nyt siis ihan treenarina siellä, kun puhut että ne hepat "on sulla" siellä?

    -Marjut

    VastaaPoista
  2. Joo pitää yrittää välillä keretä kirjotella tänne, elämä täällä vaan on niin kiireistä, hyvä että nukkua kerkeää :D

    Ihan hevostenhoitajana työskentelen täällä, tässä tallissa työskentelee 16 hevostenhoitajaa, ja sitten muutama vielä yhellä eri tallilla, joka kuitenkin kuuluu tähän yritykseen. Että hevosia on jtn. 140 ellei enemmänkin. Täällä joka hoitajalla on "omat" hevoset mistä siis huolehditaan.. Paljon vastuuta, ihan kaikki rokotuksista lähtien hoitaja huolehtii.. (täällä on vähän eri kun suomessa, täällä rokotukset voi laittaa ihan itse) Mulla on nyt nuo viis hevosta, mutta voi olla että tulee vielä lisää.. Semmonen normaali hevosmäärä yhdellä hoitajalla on täällä n.7 hevosta. Joillain nyt saattaa olla kahdeksaakin mutta yhdeksän on jo vähän harvinaista ja sillon alkaa olla jo aika paljon tekemistä. Sitten on pari hoitajaa, joilla on vaan neljä hevosta. Mutta sellaisten hevosten omistajat maksaa puolta enemmän tästä valmennuksesta, eli yleensä 'huippuhevoset' on tämmöisillä hoitajilla, että niillä on aikaa keskittyä hyvin niihin hevosiin :)

    VastaaPoista
  3. No on kyllä sitte ihan eri meininki :D tais olla ihan fiksu veto lähtä sinne, eikai parempaa paikkaa ois voinukkaa saada opin kannalta? :)

    VastaaPoista
  4. Joo kyllä oli ihan fiksua lähteä.. Täällä on ihan eriasia työskennellä hevostenhoitajana kuin suomessa. Täällä maksetaan hyvää palkkaa, raviurheilu on ykköslaji maassa.

    VastaaPoista